Honlap karbantartás:

Főoldal arrow Nyomda arrow Tárgyak feliratozása
Tárgyak feliratozása

Reklámajándék-tárgyak, félkész és késztermékek feliratozását, logozását vállaljuk.

Kérjen ajánlatot!

A kivitelezés módja függ a felület anyagától, méretétől és geometriai alakjától. Az adott termékhez megkeressük a legmegfelelőbb megoldást.

Feliratozási eljárások:

Szitázás

Legelterjedtebb, szinte minden alapanyagra használható. Leginkább sík felületeken használatos, de a körszitás és traszferes változatokkal íves felületen is használható. Előnye a vastagabb festékréteg, nagy feülületek festésére is alkalmas, color nyomat is létrehozható.

Tamponnyomás

Alapanyag használhatósága megegyezik a szita eljárással. Íves felületekre a legalkalmasabb, gépesítettsége miatt nagy sorozatok készítésénél a leggazdaságosabb módszer. Precízitása miatt kis méretű feliratok is biztonsággal készíthetőek.

Gépi hímzés

Textil anyagokon használatos. Számítógépes vezérlése révén bonyolultabb emblémák, feliratok is készíthetőek. Hátránya csak meglévő fonalszíneket lehet felhasználni, valamint kisszériás esetekben a vezérlőprgram írása miatt nem gazdaságos.

Gravírozás

Lehet mechanikus, ahol számítógép vezérelt, vagy kézi irányítással véset készíthető az anyagba (fém, üveg, fa, műanyag, stb.). Modernebb változata a lézergravírozás, ahol a marófej szerepét a lézersugár veszi át. Itt a mintát a felületről elpárologtatott anyag rajzolata adja.

Aranyozás, dombornyomás

Az eljárás lényege az anyag tömörítése nagy nyomáson. A mintát egy előre elkészített véset adja, melyet az elmblémázó anyagba sajtolnak, akár melegített állapotban is. Ha a nyomatnak színt is adnánk, a szerszám elé présfólia is kerülhet.

Homokfúvás és savmaratás

Pontatlanságuk miatt  ritkábban alkalmazott eljárások, csak speciális esetekben ajánlott. Lényegük, az anyag eltávolítása mechanikus vagy vegyi úton.